eeserwold

Nieuws

Focus-U-Park op Eeserwold krijgt vergunning

Het college van B&W heeft op 26 februari 2013 een vergunning verleend voor het bouwen van een groot retailpark, het Focus-U-Park, op de locatie Eeser Gaard (Eeserwold) in Steenwijk. Het geplande retailpark wordt ca. 30.000m2 groot en levert naar verwachting tussen de 200 en 300 arbeidsplaatsen op.

 

Na diverse overleggen tussen de gemeente en de projectontwikkelaar van het Focus-U-Park is door de projectontwikkelaar een definitief conceptplan opgesteld dat past binnen het huidige bestem­mingsplan. Dit bestemmingsplan biedt veel mogelijkheden voor verschillende soorten bedrijven met het oog op het versterken van de regionale functie van Steenwijk als regionale kern.

Het bestemmingsplan is door de gemeenteraad op 14 juni 2005 vastgesteld en door de provincie Overijssel op 23 december 2005 is goedgekeurd.

 

Het definitieve bouwplan van het Focus-U-Park omvat een hypermarkt, dat wil zeggen een zeer grote supermarkt die, naast levensmiddelen, ook het assortiment van een warenhuis biedt. De hypermarkt kenmerkt zich door onder meer één gezamenlijke ingang naar de supermarkt. Binnenin de hypermarkt worden zogenaamde eilanden, met het assortiment van een wa­renhuis,  gerealiseerd. Daarnaast zijn er in het Focus-U-Park ook plannen voor bouwmarkten en vo­lumineuze detailhandel, horeca, handel in auto’s, motorfietsen en accessoires, cultuur, sport en recre­atie.  Bij het Focus-U-Park wordt een parkeergelegenheid gerealiseerd van 745 parkeerplaatsen.

De opzet van het Focus-U-Park voldoet aan de wettelijke toetsingscriteria te weten het bestemmings­plan, redelijke eisen van welstand, de bouwverordening (onder andere parkeergelegenheid) en het bouwbesluit (onder andere brandveiligheids­aspecten).

 

Persbericht Gemeente Steenwijkerland

Steenwijk 26 februari 2013

Nummer: 2013/039

 

 


Terug
© Roelofs Planontwikkeling
Disclaimer
Eeserwold homepage
Realisatie: Sweb