eeserwold

Nieuws

Steenwijk krijgt tankstation Fieten Olie met waterstof

Fieten Olie gaat een tankstation realiseren op het bedrijvenpark Eeserwold. Meteen na de entree bij de rotonde op de hoek Eesveenseweg-Eeser Gaard is daarvoor een perceel van 8500 vierkante meter aangekocht. Steenwijk krijgt het 45e station van Fieten Olie in Nederland. Recent opende Fieten Olie tankstation nummer 42 in Hardenberg, waarna Oude Pekela en Rolde volgen. Nog voor de zomervakantie van volgend jaar wordt in Steenwijk de opening verwacht.

 

Het wordt volgens directeur Richard Fieten een ‘groot station’, compleet ook met laadpunten voor elektrische auto’s én de mogelijkheid om waterstof te tanken. Dat geldt voor personenauto’s, maar ook voor vrachtauto’s. ‘Een primeur voor Noordoost-Nederland’, geeft Fieten aan. Bovendien wordt gedacht aan een wasstraat en wasboxen met daarbij een fastfood vestiging. ‘We zijn bezig met tekeningen voor de vergunningen en willen dit jaar nog met de bouw gaan beginnen’, laat Richard Fieten weten.

 

Het Drentse Hollandscheveld is nog altijd de thuisbasis, maar Fieten Olie is al lang de provinciegrens ontgroeid. Onder leiding van Richard Fieten, sinds bijna een kwart eeuw directeur van het familiebedrijf, is de tankstationketen aan een niet te stuiten opmars bezig. ‘We streven naar 50 tankstations, leveren smeermiddelen en brandstoffen aan vierduizend afnemers en beschikken over 15 eigen tankwagens’, vat hij de activiteiten in een notendop samen.

 

Onafhankelijk

Het zwaartepunt van het tankstationnetwerk ligt nog altijd in de noordelijke provincies, maar het strekt zich inmiddels ook uit tot Brabant, Utrecht en Noord-Holland.

De intentie van Fieten Olie is om met een eigen merk klanten brandstoffen tegen een zo scherp mogelijke prijs aan te bieden. ‘We willen onafhankelijk kunnen opereren. Brandstoffen kopen we zelf op de markt in, bij diverse oliemaatschappijen. Ik durf te stellen dat onze inkoopprijzen scherper zijn dan van menig ander’, stelt hij vast.

 

Commercieel directeur Marcel Grit van Roelofs is ‘heel erg blij’ met de komst van Fieten. ‘Dat bezorgt Eeserwold nieuw elan op een prominente plek van het park. En met name door de mogelijkheden voor waterstof krijgt Eeserwold een nieuwe dimensie.’

 

Op deze locatie aan de Eesveenseweg in Steenwijk komt het tankstation. Op de foto wordt directeur Richard Fieten geflankeerd door  Marcel Grit (Roelofs) en Hessel Noordenbos (gemeente Steenwijkerland).


Terug
© Roelofs Planontwikkeling
Disclaimer
Eeserwold homepage
Realisatie: Sweb